چگونه آسانسور بخریم؟

یکی از مهمترین مشکلات برخی سازندگان ساختمان انتخاب یک شرکت آسانسور مناسب و محصولی کیفی است.

قبل از هر گونه توضیحی که در ادامه خواهد آمد ، باید توجه داشت که اولین ملاک برای خرید آسانسور از یک شرکت آنست که آیا آن شرکت دارای مجوز طراحی و مونتاژ معتبر از وزارت صنعت ، معدن و تجارت و نیز گواهی عضویت در سندیکای آسانسور می باشد یا خیر؟ همچنین ضروری است صحت و اعتبار مجوزها از سندیکای آسانسور استعلام گردد.

آسانسور دستگاهی است که پس از نصب در جلب یا عدم جلب رضایت مالکین و ساکنین یک ساختمان نقش بسزایی دارد. انتخاب درست یک شرکت و نیز انتخاب مشخصات فنی متناسب با نوع کاربری، موقعیت و نیز تعداد افراد ساکن در مجموعه یک موفقیت مهم برای سازندگان ساختمان محسوب می‌شود.

متأسفانه در مواردی مشاهده می شود سازندگان ساختمان، حتی برخی مهندسین مشاور دید اصولی و درست از آسانسور و انواع آن نداشته و همین عامل موجب انتخاب نادرست می‌شود. به چند نمونه از اشکالات موجود می‌توان اشاره نمود:

به سئولات زیر توجه کنید:

۱-    چرا قیمت دو آسانسور که مشخصات فنی تقریباً یکسانی دارند دارای تفاوت بسیار است؟

۲-    چرا دو آسانسور که مشخصات فنی آنها ظاهرا یکسان است ( مطابق مشخصات فنی مکتوب) دارای کیفیت یکسانی نیستند؟
۳-    اصولاً چه عواملی در بالاتر بودن کیفیت یک آسانسور نسبت به دیگری موثر است؟

سؤالات فوق بخشی از مشکلات سازندگان ساختمان در انتخاب یک آسانسور مناسب برای خرید است. همانطوری که نتیجه عملکرد دو سرآشپز با مواد یکسان متفاوت است آسانسور نیز بطور کلی از چنین منطقی تبعیت می کند.

مواردی که در نصب و راه اندازی یک آسانسور بسیار پر اهمیت است عبارتند از:

۱-    کیفیت اجناس

۲-    کیفیت نصب

۳-    کنترل کیفیت تجهیزات نصب شده

اگر در هریک از موارد فوق اشکالاتی وجود داشته باشد، می توان منجر به سلب رضایت و آسایش مشتری و مصرف کننده گردد.

در مشخصات فنی آسانسورها صرفاً به نوع قطعات اشاره می شود نه کیفیت آن ، بنابراین کیفیت قطعات می تواند متغیر باشد. به عنوان مثال کابین آسانسور تنها با نوع دکوراسیون متمایز می گردد، استنلس استیل یا … . کیفیت ساخت کابین ، وزن کابین ، کیفیت مصالح استفاده شده، درجه کیفی استیل استفاده شده ، همه و همه در کیفیت و زیبایی محصول نهایی مؤثر هستند و به همان نسبت در قیمت تمام شده کابین تا ۲۰ درصد تأثیر خواهند داشت.

در مثال دیگری به سیستم کنترل سرعت VVVF اشاره می کنیم. بسیاری از خریداران تنها به اینکه سیستم آسانسور VVVF است بسنده نموده و اقدام به مقایسه قیمتها بر این اساس می کنند در حالیکه سیستم های VVVF تفاوتهای اساسی در کیفیت و قیمت با یکدیگر دارند. سیستم Close loop به عنوان سیستم قابل قبول برای آسانسور شناخته می شود که به همراه انکودری که بر روی موتور گیربکس نصب می گردد نتیجه بسیار قابل قبولی را در کیفیت حرکت ارائه می کند. به علاوه نوع و مارک درایو کنترل سرعت آن نیز در کیفیت و قیمت بسیار مهم است.

در واقع دو سیستم VVVF  با درایوهای کنترل سرعت متفاوت، مارک تابلوفرمان متفاوت و نیز نصب سیستم بصورت Open loop یا Close loop می تواند تا ۱۰ درصد موجب اختلاف قیمت در کل قیمت آسانسور گردد.

بنابراین می توان گفت در مواردی تأثیر تابلو فرمان روی کیفیت و قیمت آسانسور از موتورگیربکس بیشتر است. در حالیکه بسیاری از خریداران تنها توجه به نام موتورگیربکس می نمایند.

پس با تعمیم دو مثال فوق به کل قطعات آسانسور از پیچ و مهره تا قطعات اصلی می توان دریافت چرا قیمت دو آسانسور که به رغم خریدار دارای مشخصات فنی تقریباً یکسانی هستند دارای اختلاف قیمت ۱۵ تا ۲۰ درصدی هستند.

اگر به موارد فوق مباحث کیفیت نصب، کنترل کیفیت را نیز اضافه کنیم درخواهیم یافت که خرید آسانسور را می بایست به دقت انجام داده و پس از بررسیهای دقیق به آن مبادرت نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰۵۱-۳۸۰۰۱